15 april 2023
14:00

FoC Farsta FF

Referat: Karlslunds IF FK - FoC Farsta FF

Dagens match i Division 2 Södra Svealand mellan Karlslunds IF FK och FoC Farsta FF var en innehållsrik match som hade det mesta, men kanske framförallt - om vi ser med karlslundsögon - en skön vändning från underläge till seger med 2-1 och tre poäng på kontot!

Karlslund startar matchen klart bäst, likt övriga matcher på sistone. Dock har laget svårt att komma till klara lägen, och allteftersom så äter sig motståndarlaget in i matchen och är under längre stunder spelförande.

Efter en dryg kvart så börjar oturen grinar lite i Karlslunds ansikte. Joel Andersson Segerlind tvingas kliva av skadad och in kommer Abdulrahim Suleiman. Minuten efter tilldelas Farsta en straff som sitter och Farsta gör därmed sitt första mål för året i Division 2. 10-12 minuter senare blir inbytte Suleiman skadad och tvingas byta och Marcus Karlsson byts därmed in. Ja, vi kan säga det redan nu. I slutet av matchen skadar sig även Karlsson som byts ut till förmån för Daniel Norrby. På detta så blir Almin Masic liggandes och blödandes från då han har fått en farsta-dobb i pannan. Likt Terry Butcher (för er som minns) springer Masic på planen resterande del av matchen. Efter matchen kan vi även se Daniel Norrby som blöder ymnigt från sitt knä. Speciell match, indeed.

Karlslund står för en mindre bra första halvlek, men ligger endast under med ett mål och det finns hopp och tro om en bättre andra halvlek.

Det ska bara dröja sju minuter innan Marcus Karlsson slår in ett inlägg från höger och en farstaförsvarare benar in bollen över mållinjen och Karlslund är därmed ifatt till 1-1 genom ett självmål!

Karlslund höjer sig och spelar bättre under den andra halvleken, blir tilldelade en straff som dock bränns, men vad gör det då vändningen kommer lite senare då Christer Lipovac tar bollen och vänder upp på ett sätt som gör att han får och ser oceaner av yta framför sig, spelar fram bollen till nämnde Lamu som inne i straffområdet skjuter bollen i mål till slutresultatet 2-1! Ett riktigt snyggt fotbollsmål och ett avslut signerat en måltjuv.

En speciell match med mycket avbrott, många byten, positionsändringar, en mindre bra prestation av Karlslund som ändå efter 90 minuter står som segrare. Det är starkt om något!

Karlslunds IF FK: Bilder från matchen

Nästa match för Karlslunds IF FK spelas lördag 22 april då laget möter Rågsveds IF på bortaplan.